tiistai 24. tammikuuta 2012

Tyylirikkoja ja syrjintää

Yhdeksäsluokkalaiset listasivat epäsuosioon johtavat teinien tyylirikot

Kuvitteleeko noi olevansa jotakin. Jos teinit eläisi ton mallin mukaan, mä olisin täydellisesti elämässäni epäonnistunut.

Väärät vaatteet? Ei saa olla muita kuin merkki vaatteita. Eikä todellakaan lapsellisia. Mulla on tälläkin hetkellä päälllä Pikku Myy-paita, eikä kukaan oo huomauttau, että mulla on tosi lapsellinen paita. Prismasta ei saa ostaa vaatteita, okei...


Väärä musiikki? Pitää kuunnella artisteja, jotka on top10 listalla. EIkö noi tajua, miten tylsä maailma olisi jos kukaan ei kuuntelisi erikoisempaa musaa. 


Väärät harrasteet? Partio, poikien ratsastaminen, poikien tanssi. Just. Ainiin, fantasiakirjallisuuden lukeminen. Harrastan partioita, 8 vuotta ja oon fantasiakirjallisuuden ikuinen fani. Tää alkaa mennä jo loukkaavaksi.


Väärät aatteet? Ei saa pitää lukemisest ja fantasiasta! Ei saa olla mitään mieltä. Hyväksyy homojen oikeudet, vähemmistöuskonnollisuus. Viiraako noilla nuorilla päässä.


Mä oikeasti toivon, että tällaista kaavaa ei noudatettais. Älytöntä. Ja HS oli julkaissut sitten jutun, että nää nuoret kertoivat vain mistä asioista joutuu kiusatuksi. Toivottavasti joskus noita asioita on paljon vähemmän. 


Toinen älytön asia on kiusaaminen ja varsinkin syrjintä. Juuri tänään koulussa tapahtui sellaista. 


Meidän tyttöporukka istui samassa pöydässä kuten aina. Mutta meidän 13 henkinen porukka on jakautunut vähän kuin kolmeen ryhmään. 5 näistä tytöistä on aina kaikessa mukana ja tälleen. Muut on vähän taustalla. No aluksi siinä oli vaan nä kolme tyttöä ja ne istui silleen, että niiden toisella puolella oli monta paikkaa tyhjänä ja toisella kaksi. Mä ajattelin mennä siihen yhteen, mutta se oli kuulemma varattu yhdelle toiselle. Joten me "syrjityt" istuttiin sinne toiseen päähän. Ja kun meitä oli viisi, me ei mahduttu sinne, niin nillä kesti hetki tajuta, että ne voisi siirtyä yhden tuolin toiseen suuntaan, että mekin mahdutaan. Ja sitten kun kaksi tyttöä tuli myöhemmin, me jouduttiin tiivistämään ja istuttiin kylki kyljessä ja toiset leveesti. Mun mielestä ei ollut kovin reilua.
 Usein kotsan tunneillakin kun mä olen näiden viiden tytön kanssa, mä olen aina ulkona, koska mä en harrasta tanssia ja tykkää meikkaamisesta ja shoppaamisesta. Niillä on omat jutut ja mä olen ulkona. Ja juttu bileissäkin. Ne bilettää täysillä eikä ota muita huomioon. Osa vaan istuu jossakin nurkassa ja katsoo.  


Pitkä postaus tällä kertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti